Podjetje

MK-KEMIJA

Profesionalna in gospodinjska čistila

MK-KEMIJA preizkuša formulacije, izbere surovine, skrbi za celoten proizvodni proces in oblikovanje embalaže izdelkov ter edinstvena in funkcionalna čistila.

2016
Kdaj se je vse začelo

Bilo je leta 2016

Podjetje MK KEMIJA je bilo ustanovljeno leta 2016. Za njegov vzpon je zaslužna mlada in dinamična italijanska ekipa z veliko izkušnjami, ki se s svojim podjetjem zavzema za inovativnost. Jasno in očitno poslanstvo: pritegniti na italijanski, evropski in svetovni trg čistilnih sredstev čistila in razmaščevalce z visoko zmogljivostjo in izjemno privlačnim videzom in občutkom.

Sedež podjetja MK KEMIJA se nahaja v Kopru, 20 km od Trsta.

2017
Razvoj

Ideje oživijo

Ideje so zaživele v letu 2017. S testi prvih formulacij se je začel razvoj inovativne formule z izbranimi surovinami za dokazano učinkovitost čistil. Pilotni projekt je bil namenjen razmaščevanju in je bil podlaga za oblikovanje blagovne znamke KLOWER.

V laboratorijih MK KEMIJA se oblikuje in raziskuje inovacije, v ospredju katerih sta kakovost in praktična uporaba bodočih izdelkov, da bi imeli konkurenčno prednost pred drugimi proizvajalci čistilnih izdelkov. Ta stopnja podjetju omogoča, da najde nove rešitve za nenehne izboljšave izdelkov s ciljem, da strankam zagotovi le najboljše.

2018
Blagovne znamke

Portfelj podjetja se širi

Portfelj družbe je bil zaključen leta 2018, ko so se blagovne znamke KLOWER, SIMPLYX in MKIS uvrstile na trg s popolno pokritostjo vseh potreb po čistilih na profesionalnem in gospodinjskem področju na več mednarodnih trgih, od Italije do Združenih arabskih emiratov in Evrope.

MK KEMIJA ponuja vrsto rešitev za čiščenje v gospodinjstvu, osebno nego, pranje perila ter v profesionalnem in gostinskem kontekstu, ki zahteva čistila, ki ustrezajo pravilom HACCP, in tako potrošnikom med drugim zagotavlja široko izbiro dišav in formulacij. Prizadevanje za odličnost je že od samega začetka razpoznavna lastnost podjetja.